אניס


את נושא האניס נתחיל בהבהרה, ישנם 2 צמחים שונים, בעלי טעם דומה, הגדלים באזורים שונים בעולם, ושניהם נחשבים המקור לזרעי האניס המשמשים כתבלינים למאכלים, כחומר גלם בתחום הרפואה וכמובן להפקת משקאות.

הראשון הוא צמח האניס (Pimpinella anisum) הגדל במזרח התיכון ובדרום מערב אסיה.
הצמח משמש כבר שנים רבות לתבלון מאכלים רבים, סוכריות וממתקים ומשקאות.
השני הוא כוכב האניס (Illicium verum), הגדל במערב סין ונחשב משמעותית זול יותר להפקה וייצור.

זרעי האניס (הן מהצמח והן מכוכב האניס) משמשים כמרכיב העיקרי במגוון משקאות אלכוהוליים נפוצים כגון: הערק הים תיכוני, האוזו היווני, הייגרמייסטר הגרמני, הסמבוקה האיטלקי והאנבסינט והפסטיס הצרפתים, ולמספר משקאות פחות מוכרים בארצנו כגון:
האגוארדיינטה (aguardiente) הקולמביאני, האניסט (anisette) הצרפתי, מסטיקה (mastika) הבולגרי, הברוקמופק (Brokmöpke) ההולנדי והראקי הטורקי.

לעמוד קניית אניס לחץ כאן