אפרטיף


אלכוהול חשוב בארוחה כמו אוכל ולכן צריך להגיש אותו לאורך כל הערב, ובדיוק כמו שלא תאכלו 4 מנות פתיחה בארוחה ככה לא כדאי לשתות את אותו סוג משקה במשך כל הערב.
כאן נכנסים לתפריט שלנו משקאות המתאימים לחלקים הלא מרכזיים בארוחה.

הוא כינוי לכל משקה אלכוהולי המוגש לפני הארוחה.
אפריטיף היא מילה בצרפתית, פירושה מתאבן ומקורה בפועל הלטיני לפתוח-"aperire" האקדמיה ללשון עברית נתנה לו את השם "אֶקְדָּם".
משקאות האפריטיף מאופיינים כמשקאות קלילים יותר בעלי אחוז אלכוהול נמוך יחסית שלא גורמים להרדמות הפה (ובכך לאובדן זמני של הטעם) ורובם אינם מקהים את החושים וגורמים לטשטוש אלא מעוררים את מיצי הקיבה ופותחיםאת התיאבון.