ג'ין


ג'ין (Gin) הוא תזקיק מתובל המופק מצמח הערער, בעל אחוז אלכוהול גבוה וטעם יבש. הג'ין הומצא בשנת 1650 ונחשב משקה אנגלי, אך הוא בעצם פיתוח של משקה הולנדי "יינייבר" שהבריטים עיוותו את השם שלו. הג'ין מזוקק פעמיים שבפעם השנייה מוספים לו תבלינים כגון ציפורן, הדרים, כוסברה, אירוס פלורנטיני, ליקריץ ועוד שבלעדיהם הג'ין הוא בעצם סוג של וודקה. מה שקובע את אחוז האלכוהול ואת ריחו וטעמו הם קצב ואורך הזיקוק.
קוקטיילים נפוצים – ג'ין וטוניק, מרטיני יבש.