ליקר


ליקרים הם שם כולל למשקאות המוכנים בבסיסם מנוזל אלכוהולי טהור (תזקיק אלכוהולי ניטראלי) המופק לרוב מדגנים או ענבים אותו מתבלים במגוון רחב מאוד של חומרים (כל ליקר והתבלון המיוחד שלו כמובן) המוסיפים לו טעם, צבע, ריח, מתיקות ולעיתים גם מרירות (לצד המתיקות). מקור השם ליקר (liqueur) הוא מהמילה הלטינית "liquifacere" – להתמוסס. לליקר יש כינוי נוסף, "קורדיאל" - "Cordial", והוא נהוג במספר מדינות בעולם ובראשם ארה"ב. רוב הליקרים מכילים לפחות 10% סוכר, וכל ליקר שמכיל פחות מסומן כ"Dry".
רמת האלכוהול בליקרים השונים נעה בין 15% לאזור ה 55%. כמו רוב המשקאות גם הליקרים באו לעולם כתרופה החל מלפני כ 500 שנה. כמו שלושת האבות וארבעת האמהות ככה גם לליקרים יש שלוש שיטות המסה/סחיטה של מרכיבי הליקר המהוות את הבסיס לייצור ארבעת משפחות הליקרים.

שלושת שיטות ההמסה/סחיטה הן:
"Infusion", "Maceration" יציקה או חליטה - ליצירת תמצית מפירות.
"Distillation" זיקוק – ליצירת תמצית מזרעים או פרחים.
"Percolation" סינון – ליצירת תמצית מעלים, מעשבים ומשורשים.

ארבעת ה"משפחות" הן:
ליקרי פירות – המופקים בדרך כלל בהשריה או בהוספת ארומות של פרי שעבר זיקוק.
ליקרים צמחיים (על בסיס צמחים) – מכילים בתוכם מספר צמחים (יכול להגיע אפילו לעשרות).
ליקרים על בסיס קפה, קקאו וכדומה – המופקים ע"י חליטה חלחול על מנת למצות אתהטעמים המצויים בחומרי הגלם.
ליקרים על בסיס שמנת, חלב או ביצים – הליקרים הכי מסובכים לייצור והפקה ודורשים טכנולוגיה מתקדמת ותחכום בעקבות השימוש בחומרים משמרים ובתחליבים.

לעמוד קניית ליקרים לחץ כאן