וודקה ואן גוך

דוקטור בבר | 11/01/2013

אני יושב וחושב לעצמי, מה המשקה שהכי הרבה ישראלים שותים, מה המשקה ששולט בבארים ובאירועים בארץ. בדקתי באינטרנט, התעניינתי בפאבים ברחבי הארץ (בכל זאת, אני אלכוהוליסט עם רכב), שתיתי בחתונות גדולות וקטנות, שאלתי בליינים במסיבות ושתיינים במסבאות, והגעתי למסקנה די ברורה:
הוודקה שולטת בעולם האלכוהול הישראלי ביד רמה, כמות האפשרויות שבהן היא מגיעה לפיות האנשים הן רבות, ומגוון המחירים והאיכויות מכסים את כל מגוון ה"עולמות".

השלב הבא הוא לראות איזו וודקה שולטת במשפחה.

אני אחסוך מכם את החישובים והשאלות הרבות שעלו ואגיע למסקנה – הואן גוך שולטת, ואפשר גם להגיד ששולטת ביד רמה. אז בואו נכיר אותה כמו שצריך, שנוכל להבין, אולי, למה כל כך הרבה בוחרים לשתות דווקא אותה.

אז איפה מתחילים? בואו נתחיל הפעם בהתחלה...
ואן גוך (van gogh) היא וודקה חדשה מאוד, שהושקה בשנת 1982, ע"י איש עסקים הולנדי אמריקאי בשם דיויד ואן דה ולדה (David Van De Velde) שהקים את חברת לוקטור (שבבעלותה וודקת ואן-גוך) במטרה לייבא בירות הולנדיות לארה"ב, ובחר במזקקת דירקסוואגר (Dirkzwager), אחת המזקקות המובילות בהולנד, שחגגה בדיוק 100 שנה להיווסדה, כמזקקה שתייצר עבורו את הוודקה החדשה שלו – הואן גוך. השם שבחר לוודקה הוא לכבודו של הצייר ההולנדי הגדול ביותר, המהולל (והמשוגע) וינסנט ואן גוך שתמונותיו ודיוקנו מעטרים את בקבוקי הוודקה השונים, מטרתו של ואן דה ולדה הייתה ליצור וודקה איכותית ומיוחדת ומבחינתו וינסנט ואן-גוך מסמל את המצויינות ההולנדית. הוודקה מוגדרת כוודקה סופר פרימיום, מיוצרת מחיטה הולנדית, ועוברת זיקוק כפול (לפחות) במהלך הכנתה. אחוזי האלכוהול במוצרי ואן גוך השונים הוא בין 35-40%.

הוודקה הצליחה מאוד כבר בתחילת דרכה וזכתה בפרסים רבים כולל דירוג 5 כוכבים של מגזין האלכוהול המוביל בארה"ב (שהוכר כסמכות העיקרית לאלכוהול במדינה), הספיריט ג'ורנל (spirit journal) על כמה ממוצרי המותג. הוודקה משווקת לכל העולם וזוכה להצלחה בכל מקום אליו היא מגיעה.

מה עושה את הוודקה לאיכותית אתם שואלים?
אז המים בהם משתמשים בהכנת הוודקה הם מי מעיינות מזוככים ורכים, האלכוהול מיוצר משילוב של חיטה ודגנים הולנדים מובחרים בשילוב תירס (כ-5%). במוצרי הוודקה בטעמים משתמשים בפירות מובחרים ושמים דגש על שמירת טעמם הטבעי. החברה עובדת עם מפעלים מובילים בעולם בתחום המזון לשמירה ומיצוי טעמי התוספות לוודקה (פירות, קפה, קקאו ועוד).

תהליך הסינון הוא ידני (לא משהו שכיח בתחום) ונעשה בבצ'ים קטנים מאוד של 20 ליטר. הסינון נעשה ע"י לוחות פחם פעילים והטעמים מושרים במשך 6 שבועות במכלים תת קרקעיים בטמפרטורה קבועה.

אם אתם שואלים את עצמכם אז הוודקה כשרה:
וודקה ואן גוך 1

אז הכרנו את ההסטוריה, אבל מה שגורם לואן גוך להצליח הוא מגוון המוצרים שלה

למותג ואן-גוך יש יותר מ-25 סוגים! מהם מיובאים לארץ רק כ-9, אך אפשר למצוא בדיוטי פרי את רוב המוחלט של המוצרים. הנה טעימה נבחרת מהמוצרים בליווי הצעות קוקטיילים המתאימים לכל אחד מהבקבוקים, תקראו, תהנו ובעיקר – תנסו!

ואן גוך קלאסי (Classic 80-proof Vodka) – הוודקה המקורית, בעלת 40% אלכוהול, זכתה בדירוג 5 כוכבים ברגע שהושקה. הוודקה עוברת זיקוק משולש. לוודקה סיומת חלקה מאוד וטעם מאוזן ואיכותי. הואן גוך הקלאסית משמת בסיס לכל שאר סוגי הואן גוך. הואן גוך הקלאסית מומלצת לשתיה "נקייה" אבל אם בכל זאת תרצו לערבב אותה, הנה מספר קוקטיילים להנאתכם:

וודקה ואן גוך 2
ניחוח לימונים
40 מ"ל ואן גוך קלסי
40 מ"ל מיץ לימון
40 מ"ל מי סוכר
80 מ"ל ספרייט
וודקה ואן גוך 3
מרטיני קלסי
160 מ"ל ואן גוך קלסי
דש וורמוט יבש
2 זיתים
וודקה ואן גוך 4
רומן קלסי
40 מ"ל ואן גוך קלסי
20 נקטר תפוזים
20 נקטר אפרסקים


ואן גוך דאבל אספרסו (Double Espresso Vodka) – הושקה בשנת 2005, בעלת 35% אלכוהול, ו10מ"ג קפאין. ואן גוך דאבל אספרסו היא הטעם המוכר והנמכר ביותר של הוודקה בישראל, ואף נחשבת לוודקת קפה הטובה בעולם. מדובר כאן על שילוב איכותי ביותר של וודקה וקפה, הוודקה מושריית בפולי קפה קולומביאנים איכותיים (שכמו תמיד נחברו בקפידה) במשך 6 שבועות! לואן גוך דאבל אספרסו יש את כל התכונות של קפה, בזכות הקפאין– מכניסה אותך להיי, נותנת תחושה של קלילות וממריצה. את הוודקה הזו אפשר לשתות בכל דרך שתבחרו, מצ'ייסר, דרך כוס לואו בול (נקי) ועד לקוקטיילים. הנה כמה הצעות:

וודקה ואן גוך 5
קפוצ'ינו קטנטן
40 מ"ל ואן גוך דבל אספרסו
40 מ"ל ואן גוך וניל
40 מ"ל ליקר שוקולד
וודקה ואן גוך 6
דבל פרנג'ליקו
40 מ"ל ואן גוך דבל אספרסו
40 מ"ל פרנג'ליקו
קצפת


ואן גוך אסאי (Acai−Blueberry Vodka)– פרי האסאי מגיע מברזיל, מאזור האמזונס ונקרא גם פרי האהבה, המגביר את רמת הטסטוסטרון בגוף (סוג של ויאגרה טבעית אם תרצו) ויש לו סגולות רפואיות רבות (כאילו זה משנה לנו כשאנחנו מחליטים איזה אלכוהול לשתות...). הפרי הוא סוג של אוכמניה וגדל על עצים ממשפחת עצי הדקל, הטעם של הפרי עדין ודומה לטעם של שוקולד.

ואן גוך אסאי הושק בשנת 2007, מחזיק 35% אלכוהול בנפח ושילוב הואן גוך הזה עם משקה אנרגיה (רד-בול, XL, בלו) יתן לכם משקה שהדרך הכי טובה להגדיר אותו הוא ויטמינצ'יק אלכוהולי. גם סוג זה זכה לדירוג 5 כוכבים. קוקטיילים עם הואן גוך אסאי:

וודקה ואן גוך 7
אסאי מוחיטו
80 מ"ל ואן גוך אסאי
20 מ"ל מי סוכר
40 מ"ל מיץ לימון
דש סודה
וודקה ואן גוך 8
ואן גוך רוח קיץ
80 מ"ל ואן גוך אסאי
מ"ל נקטר אגבה 40
40 מ"ל יין לבן
וודקה ואן גוך 9
ליל כוכבים
80 מ"ל ואן גוך אסאי
מ"ל למברוסקו רוזה 160


ואן גוך בלו (Van Gogh Blue Triple Wheat) – הושקה ב2008, בעלת 40% אלכוהול בנפח, היא מותג היוקרה (מוגדרת כוודקה אולטרא-פרימיום) של ואן גוך. מיוצרת משלושה זני חיטה מובחרים מהולנד, גרמניה וצרפת. מבושלת בתהליך ידני, בבצ'ים קטנים בתהליך זיקוק משלוש ייחודי. החיטה ההולנדית מגיעה משדה קרוב לים ולכן טיפה מלוחה ויבשה, החיטה הגרמנית מגיעה ממקום המקבל את מי ההשקיה שלו מקרחון קרוב מה שמוסיף- מינרלים לטעם והחיטה הצרפתית מגיעה ממרכז המדינה ומאופיינת בטעם מתקתק. כל מותג אולטרא פרימיום אמורים לשתות נקי אבל כמו שאנחנו יודעים אלכוהול איכותי עושה קוקטיילים איכותיים יותר:

וודקה ואן גוך 10
ואן גוך בלו מרטיני
120 מ"ל ואן גוך בלו
3 זיתים
וודקה ואן גוך 11
לחיצה כחולה
40 מ"ל ואן גוך בלו
40 מ"ל ספרייט
40 מ"ל סודה
חצי לימון סחוט


ואן גוך אננס (Pineapple Vodka)- הושקה ב - 2002, בעלת 35% אלכוהול, בייצור משתמשים בפרי האננס הטבעי (אין שום שימוש בתמציות מלאכותיות או צבעי מאכל), למשקה טעם מתקתק אך גם מריר טיפה (טעם אקזוטי למי שרוצה קצת פלפל) שאמור להזכיר את האיים הקריביים (מקורו של האננס בהוואי). גם סוג זה זכה ל5 כוכבים. קוקטיילים עם הואן גוך אננס:

וודקה ואן גוך 12
עוגת אננס
60 מ"ל ואן גוך אננס
40 מ"ל ליקר וניל
40 מ"ל מיץ אננס
דש גרנדין
וודקה ואן גוך 13
קוסמופוליטן הוואי
60 מ"ל ואן גוך אננס
10 מ"ל ואן מיץ לימון
10 מ"ל קוונטרו
10 מ"ל מיץ חמוציות
וודקה ואן גוך 14
קולדה מרטיני
80 מ"ל ואן גוך אננס
20 מ"ל ליקר קוקוס
20 מ"ל מיץ אננס


ואן גוך בננה (Banana Vodka) – הושקה באמצע 2006, בעלת 35% אלכוהול בנפח, מיוצרת בבצ'ים קטנים מאוד, בתהליך זיקוק מיוחד הכולל שיטת היתוך כפול. מורכבת אך ורק ממרכיבים טבעיים שנותנים לה טעם של בננות טרופיות. קוקטיילים עם ואן גוך בננה:

וודקה ואן גוך 15
בננה גרוב
40 מ"ל ואן גוך בננה
40 מ"ל ליקר בננה
40 מ"ל תפוזים
וודקה ואן גוך 16
בננה מכוסה
40 מ"ל ואן גוך בננה
40 מ"ל בייליס
20 מ"ל ליקר שוקולד


ואן גוך סיטרון (Vodka Citroen) – הושקה בשנת 2000, מאופיינת בשילוב פיקנטי של לימונים ספרדיים וליים ים תיכוני. ואן גוך סיטרון מיוצרת בבצ'ים קטנים מאוד, בתהליך זיקוק מיוחד הכולל שיטת היתוך כפול. הרכיבים הטבעיים הם הגורמים לטעם תערובת פריכה של לימונים וליים. קוקטיילים עם ואן גוך סיטרון:

וודקה ואן גוך 17
לימונדה גרמנית
80 מ"ל ואן גוך סיטרון
80 מ"ל לימונדה
וודקה ואן גוך 18
הים התיכון הכחול
80 מ"ל ואן גוך סיטרון
20 מ"ל שנפס אפרסק
20 מ"ל בלו קרסטו
וודקה ואן גוך 19
רוח קיצית
80 מ"ל ואן גוך סיטרון
40 מ"ל ליקר מלון
דש מיץ לימון


לחיים!

שלכם
דוקטור בבר