מילים שגברים אוהבים – אלכוהול ומונדיאל חלק 1

דוקטור בבר | 11/06/2014

לקראת המונדיאל הבא עלינו לטובה ישבתי וחשבתי, איך אפשר לעשות את המונדיאל הזה לעוד יותר מעניין ממה שהוא, ואז זה קפץ לי לראש – למה לא לשלב בין האלכוהול שבכל מקרה נשתה במהלך המשחקים לנבחרות שמשחקות, כמובן שישבתי על בירה כשחשבתי על זה אז זה הקל על תהליך המחשבה.

בכתבה הבאה תוכלו לקבל דוגמא מומלצת למשקאות הבאים מהמדינות המשתתפות בטורניר בברזיל וליישם את הקטע הזה גם אתם. כמובן שהכל בגדר המלצה ואפשר למצוא משאות אחרים מאותן מדינות (אבל אם כבר עושים לכם את העבודה אז למה לא...)

נלך לפי משחקי המחזור הראשון כדי לסדר לנו עוד יותר את הלו"ז:

יום חמישי 12/6 – 23:00 – ברזיל-קרואטיה

ברזיל - בואו נחשוב לרגע כמו נשים לפני יציאה לחופשה על חוף ים ונתחיל בברזלאי. המארחת הלוהטת, אמנם לא נראית סקסית ויעילה כמו הנבחרות הגדולות בתולדות המדינה שזכתה הכי הרבה פעמים בגביע ולא פספסה אף טורניר מונדיאל (היחידה בעולם) אבל ה"קנריות הקטנות" מגיעות עם סיכוי לא רע לתקן את החרפה מ1950 ולקחת את הגביע העולמי באיצטדיון המרקנה. אז מה שותים בברזיל אתם שואלים? התשובה הראשונה והמיידי – קיפיריניה! (מבטאים את זה ky-per-rean-yah), הקוקטייל שפירושו "משקה כפרי קטן", מורכב מקשאסה, שעשוי מקני סוף וטעמו קרוב מאוד לרום, לימונים וסוכר.

בניגוד לאצטדיונים בברזיל, קיפריניה קלה להכנה.

אלכוהול ומונדיאל 1

קרואטיה – הנבחרת עם המדים שנראים כמו מפת שולחן לא מגיעה בכושר טוב למונדיאל, ולמרות שהויסקי הסקוטי הוא הטוב ביותר, נבחרת הכדורגל שלהם לא משהו, והיא ניצחה את קרואטיה פעמיים בשנה האחרונה... ועדיין עם שחקנים כמו מריו מנדג'וקיץ ולוקה מודריץ הם צפויים להאבק ראש בראש עם קמרון על העליה לשלב הבא. כמו שהנבחרת לא מוערכת מספיק ככה גם היין הקרואטי שבדרך כלל, ואני חייב לציין שלא מסיבות מובנות, נדחה ע"י אנשים בתירוצים שהוא יין זול ולא "משמח" מספיק (או מלא חיים אם אתם רוצים להשתמש במונחים פלצניים קצת). אז בהצלחה עם למצוא יין קרואטי אבל כשתמצאו תנסו את הריזלינג (יין לבן) המיוחד, מלא אופי (עוד מושג פלצני, תסלחו לי) והמלא מינרליים טריים וטעמי פסיפלורה ואפרסק (אמרתי לכם מיוחד).

יום שישי 13/6 – 19:00 – מקסיקו-קמרון

מקסיקו – כמות הבלאגן שהלך בנבחרת הזו במהלך המוקדמות הוא בלתי יאומן, אבל בסופו של דבר הירוקים ממרכז אמריקה הצליחו להעפיל דרך הפלייאוף לעוד מונדיאל, ולמרות שלא עברו בחיי את רבע הגמר הם מרגישים שזה המונדיאל של הנבחרות הקטנות, אז כמה מכם מוכנים להמר על הסומבררו שלכם שמקסיקו תזכה? כן גם אני לא.

בכל מקרה הדרך הטובה ביותר לשתות אלכוהול מקסיקני היא הטאקילה כמובן,משקה המיוצר מצמח האגאבה ושייך למשפחת המשקאות הלבנים. לטאקילה מספר רמות איכות, ואם אתם מהמהמרים אני ממליץ לעלות ברמה ככל שהנבחרת מצליחה יותר (לא תגיעו רחוק...)

אם אתם רוצים לקחת משהו קצת פחות מוכר לכו על ליקר המסקל, המיוצר גם הוא מצמח האגאבה ותזהו את הבקבוק בקלות – יש לו תולעת בתחתית (חלק מהמשקה). מסקל הוא בעצם שם כולל לכל משקה המיוצר מהאגאבה ואינו טאקילה.

קמרון - הנבחרת שפעם הייתה הטובה ביותר ביבשת אפריקה עם רוז'ה מילה שרקד עם דגלי קרן במונדיאלים עד גיל 42 (לא טעות, המבקיע המבוגר ביותר בתולדות הטורניר), נמצאית היום במירוץ להדבקת הפערים מנבחרות כמו גאנה, וחוף השנהב ששולטות ביבשת. אך אל תספידו את האריות, שיודעים להפתיע במעמדים הללו.

הבעיה מתחילה כשמגיעים לאלכוהול... אין יותר מדי אלכוהול קמרוני, וגם מה שיש הוא, ואני אומר את זה ממקום סלחני, לא טוב כל כך. אז במקום שתסבלו, לא רק מהטעם אלא גם מהניסיון למצוא משקאות קמרונים, נלך על בירה שמתהדרת בשם חלוץ הנבחרת והשחקן המוכר ביותר שלה – סמואל אטו. הבירה בסגנון גרמני מסורתי – לאגר.

יום שישי – 13/6 – ספרד-הולנד

ספרד – הנבחרת שהפכה מהלוזרית הגדולה בתולדות הטורנירים הבינ"ל לאחת הנבחרות המצליחות עם 2 זכיות רצופות באליפות אירוה וזכיה ביניהן במונדיאל האחרון, עומדת גם בטורניר הזה להגיע לשלבים המאוחרים ביותר אנחנו צריכים להתארגן בהתאם. במקום ללכת על המשקאות ה"מוכרים" כמו הסנגריה או יין הריוחה או הבירות המקומיות אני אכיר לכם את הקוקטייל המקפיץ הנקרא Fog cutter – או בתרגום קטר הערפל. הקטע של הקוקטייל הוא על השרי ספרדי והוא הולך להפיל אתכם מהרגליים! לא ברצינות, 2 כאלה ותתקשו לראות את המשחקים.

50 מ"ל רום לבן
30 מ"ל ברנדי
15 מ"ל ג'ין
60 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מיץ תפוזים
15 מ"ל סירופ שקדים (אפשר ללכת על ליקר שקדים ולהוסיף עוד "קיק" לגיהנום שהולך כאן.
7 מ"ל שרי ספרדי
מערבבים את כל המרכיבים למעט השרי עם קרח, ומוזגים לכוס גבוהה עם קרח, מוזגים את השרי מלמעלה ומגישים (אפשר לקשת עם חתיכת אננס או דובדבן או פשוט לשתות).

אלכוהול ומונדיאל 2


הולנד – הנבחרת הכי מלהיבה בעולם, שכבר 30 שנה מציגה כדורגל יפייפה ומיוחד אבל כמטע אף פעם לא מצליחה לשמור על יציבות ולהעמיד נבחרת מאוזנת בכל העמדות וככה גם להגיע לשלבים הגבוהים אולי השחקנים צריכים לשתות יותר אלכוהול...

רבים לא מכירים את הבירות ההולנדיות אבל ישנן כמה הפתעות רבות בסצינה ההולנדית, אחת מהן היא מבשלה מפתיעה ומבריקה היושבת מחוץ לאמסטרדם ונקראית דה-מולן (De Molen) או התחנה בעברית. הIndian pale-ale שלהם הוא משהו שלא טעמתם בשום מקום ואם תצליחו לשים יד עליו – תקנו הרבה.

יום שבת (בין שישי לשבת) – 14/6 – צ'ילה-אוסטרליה

אוסטרליה – יש יותר סיכוי להצליח להגיע ברגל מכאן לאוסטרליה מאשר לנבחרת האוסטרלית לזכות במונדיאל בברזיל. השחקנים גם יודעים את זה אבל אמרו תמיד שלמרות שלא מצפים מהם לכלום, הם מפתיעים ומוציאים כמה נקודות כל טורניר. אז אם אתם רוצים "ליפול" כמו שחקני נבחרת במדים הזהב-ירוק אני אמליץ לכם על יין אוסטרלי, בעיקר כדי שיעזור לכם להרדם מהמשחקים המשמימים. השירז והסירה האוסטרליים מיוחדים מספיק בשביל אלו שרוצים משהו מוכר והאמת כמעט כל מה שתמצאו מחבל ויקטוריה יהיה טוב.

צ'ילה – המדינה הלוהטת (ולא רק כי יש לה צורה של פלפל צ'ילי), מגיעה למונדיאל עם ציפיות בשמיים, אבל רגליים על הקרקע, עם שחקנים שמככבים באירופה (וידאל וסאנצז) הם יוצאים להרפתקה שלא חייבת להגמר ביוני. כאן נמליץ על המשקה הלאומי הצ'יליאני – פיסקו (pisco) שהוא ברנדי ענבים מהסוג שלא רגילים אליו בארץ, הצ'יליאנים שותים אותו עם סאוור (לא חייבים בכלל). רק שתדעו שלמשקה הזה יש חלק גדול ביריבות והשנאה בין צ'ילה לפרו.

יום שבת – 14/6 – קולומביה-יוון

קולומביה – הקולומביאנים לוקחים את הכדורגל שלהם ברצינות שאפשר להגדיר אותה מוגזמת לפעמים (פשוט תקראו על אנדרס אסקובר ותבינו), ויהיו חסרים במונדיאל הזה את השחקן הכי חשוב שלהם – רדמל פלקאו שנפצע במהלך השנה, אבל הם עדיין חבורה מוכשרת מאוד הכוללת שחקנים מהטופ האירופי, והכי חשוב – הרוב צעירים ככה שהיא רק תשתפר.

הקולומביאנים לוקחים את הרום שלהם ברצינות כמעט כמו את הכדורגל שלהם, והדיקטדור 20 שנה הוא דוגמא מייצגת בהחלט. רום זה מיוצר מקני הסוכר ומיוצר בטכנולוגיה פשוטה של העברת הנוזל דרך צינור קבוע (קנה הסוכר). שיטת היישון שלו מקנה לו טעמי קפה עשירים ביותר (קפה קולומביאני זה דבר מדהים) ופיקנטיים ואת העומק שלו הוא מקבל מחביות עץ האלון, רק תנסו לא להכנע לרצון לשתות את הרום הזה עם קוק...

יוון - אחת הנבחרות האפורות בעולם, אך כזו המביאה הישגים בזכות נחישות והתמדה המחפים לעיתים על חוסר יכולת והעדר כישרון. השנה הם יאבקו על עליה לשלב הבא, אך ככל הנראה לא יצליחו במשימה. למזלינו תרבות השתיה של היוונים טובה, מעניינת ועשירה הרבה יותר מהכדורגל שלהם ויש לתת לה את הכבוד המגיע לה. עוד מימי אפלטון וחבריו שייסדו ביוון את מועדוני השתיה שנקראו "סימפוזיונים" ושתו שם יין בכמויות שאנחנו יכולים רק לקנא. אבל תמיד אפשר להסתפק באוזו 12 המוכר והטוב שיתן לנו את האניס שאנחנו אוהבים.

יום שבת – 14/6 - אורוגוואי-קוסטה-ריקה

אורוגוואי – אחת הנבחרות המלהיבות ביותר בטורניר, המציגה שחקנים מהטופ העולמי כולל את הצמד המפחיד שלהם בהתקפה, לואיס סוארס ואדינסון קבאני. בעלת אחת המסורות הגדולות והמפוארות בתולדות המונדיאלים והייתה הראשונה לארח את הטורניר וגם הראשונה לזכות בו. לאורוגוואי שאיפות לשחזר את ההישג מהמונדיאל הקודם שם הגיעו לחצי הגמר (בעקבות אותה נגיעת יד מפורסמת של סוארס). הבעיה הגדולה עם אלכוהול באורוגוואי זה המס הכבד מאוד המוטל על משקאות אלכוהוליים במדינה, אל מול הפטור ממס שמקבלת תעשיית המריחואנה החוקית (עכשיו תחשבו איפה אתם מעדיפים לגור) אבל זה לא אומר שאין שם דברים ששוים אזכור. אז הגיע הזמן לדבר על היין האורוגוואי, המציג כמה סוגים של יין אדום שכדאי לכם לנסות, ובראשם ענבים מסוג טאנאט (Tannat). אם תצליחו למצוא יין מהסוג הזה או מבלנד הכולל את הסוג הזה אל תפספסו אותו.

קוסטה-ריקה – מדינה "ירוקה" ביותר ששמה על דגלה את השמירה על איכות הסביבה, ואחת היחידות בעולם שעומדת בקריטריונים של מדד ביצועי הסביבה. הנבחרת לעומת זאת מצליחה פחות, ומגיעה לברזיל עם המון שחקנים צעירים וחסרי ניסיון, עקב מכת פציעות קשה, לא שבלי הפציעות האלו היה להם סיכוי גדול לעלות שלב, או אפילו להשיג ניצחון בשלב הבתים...

בשביל האלכוהול הקוסטה-ריקאני נלך לחפש משהו טרופי, משהו שקשור במנגו, פפאיה, אננס, מלונים או בננות הגדלות לרוב במדינה, או שפשוט נלך על רום הסנטנריו (centenario) שאפשר לשלב אותו עם קפה, אני ממליץ על מרטיני-אספרסו (קצת מזכיר את קולומביה, אבל אחרי כל האלכוהול הזה, למי אכפת).

יום ראשון (בין שבת לראשון) – 15/6 – אנגליה-איטליה

אלכוהול ומונדיאל 3אנגליה – הממלכה בטירוף, הנבחרת מגיעה עם רצון לשחזר את ההישג הגדול שלה מ1966 (מזמן) ולזכות שוב בטורניר החשוב ביותר בעולם הכדורגל. כרגיל הציפיות בשמיים והסיכויים נגדם, אבל הנבחרת הזו יכולה להצליח, בעיקר בזכות האוהדים הנפלאים שלה, להגיע לשלבים המאוחרים (אני לא הייתי מהמר על יותר מרבע גמר). הבעיה הגדולה שלה היא הבית המוקדם, בית המוות המציג 3 נבחרות טובות שרק 2 מהן יעלו שלב. אפשר לסמוך על האנגלים שכשההפסדים יגיעו הם ידעו לשלב את האלכוהול כדי להקל על העצב (או לשמוח, זה לא באמת משנה להם). מכל האלכוהול הבריטי אני אבחר להמליץ על משהו שמייצג הכי טוב את הנבחרת – ג'ין. הג'ין האנגלי היבש ירד לכם בגרון כמו נחל על אבנים אבל ישאיר את הגרון יבש מכל נוזל אחר. תנסו את הביפיטר (Beefeater) או הטנקוורי (Tanqueray) ותערבבו אותו עם מי טוניק, לא צריך יותר מזה (חוץ מלשתות משהו בסוף כדי לא למות מיובש). הג'ין כבר כמעט בן 200 וראה ניצחונות אנגליים ב2 מלחמות עולם ואפילו זכיה במונדיאל ויתן לכם טעמי אשכולית לבנה, תפוז, ליים וקמומיל.

איטליה – הנבחרת שכל פעם מצליחה למרות שהסיכויים תמיד נגדה, הנבחרת שמגיעה רחוק כמעט בכל פעם ואף אחד כבר לא מעז להמר נגדה בכל הקשור לעליה לשלב הבא. מציגה שחקנים זריזים ומוכשרים ונבחרת מתחדשת שתהיה מהמובילות בעולם בטורנירים הבאים.

המלצה על אלכוהול איטלקי היא די קלה אז חיפשתי משהו שיהיה קשור למונדיאל, לא מצאתי אבל אם נזכר ברגע השפל של רוברטו באג'יו במונדיאל 1994 נרצה לשתות משהו, ומכיוון שהמונדיאל הזה נערך האמריקה נמליץ על קוקטייל אמריקנו (קישור זוועתי אבל קוקטייל איכותי).

המשקה הזה משלב 2 משקאות ורמוט מטורינו וקמפרי מילאנו, הערים סמוכות זו לזו אז טבעי שנשלב אלכוהול מהן. הקוקטייל הזה הוא אחר הותיקים והוא בן כמעט 200 שנה ומתאים לתבשילים האיטלקיים. קחו כוס עם קרח, מזגו 30 מ"ל קמפרי, תוסיפו לו 30 מ"ל ורמוט ותסיימו בסודה, לסחוט טיפה לימון למעלה (אפשר גם להוסיף גרידת לימון ולערבב) ולשתות.

לחיים!
דוקטור בבר