כוסות לברמנים



כוסות לברמנים

כוסות קוקטיילים

מרטיני

מרטיני

זהו השם המסורתי של הכוס שגם לעיתים מכונה כוס קוקטייל, מיועדת להגשת קוקטיילים שונים אשר אינם מכילים קרח בד"כ (יש קוקטיילים אחדים שמוגשים בכוס עם קרח לרוב קוקטיילים קפואים).
הרעיון העיצובי מאחורי צורתה הוא למנוע מגע של היד בחלק המכיל את המשקה, ובכך לשמור על טמפרטורת משקה נמוכה לאורך זמן. בארץ רק קוקטיילים מועטים יחסית מוגשים בה, למרות שבארה”ב היא הכוס הנפוצה ביותר להגשת קוקטיילים.
הקוקטיילים הפופולאריים המוגשים בכוס הם בדרך כלל קוקטיילי מרטיני (זה גם הסיבה לשם), דאקירי קלאסי, משקאות וורמוט ועוד רבים אחרים.
כוס קוקטייל מיוצרת ב-2 מידות, האחת מכילה כמנה וחצי של משקה (בערך 90 מ"ל) ואילו השנייה כמות כפולה של כ-3 מנות (בערך 180 מ"ל).
בל

בל

כוס זו מיודעת בד"כ לקוקטיילים ארוכים, הכוונה לקוקטיילים אמריקאים המכילים כמויות גדולות של נוזלים או מרכיבים רבים כגון סוגי דאקירי שונים וקוקטיילים קפואים אחרים.
הכוס מכילה בד"א 300-600 מ"ל.
הוריקן

הוריקן

די דומה בצורתה לכוס "בל" אך בעלת נפח קטן יותר ומוגשים בה קוקטיילים קצת קטנים בכמות הנוזלים, לרוב הם גם קצת חזקים יותר, בכוס זו מגישים משקאות כגון וואיט ראשן, ברנדי אלכסנדר המפורסם וכדו'
כוס ההוריקן שלא בדומה לכוס "בל" נהוג לקשט בצורה מינימליסטית עקב גודלה הקטן.
הכוס מכילה בין 200 ל – 250 מ”ל.


קולינס

קולינס

שמה נקרא על שם המשקה "קולינס", בד"כ מיועדת לקוקטיילים גבוהים ונוטים להגיש בה גם בירה במקומות מסויימים. בכוס זו מגישים משקאות כגון ג'ין פיז, בלדי מרי וכדו'.
כוס הקולינס גבוהה ויכולה להכיל בין 200 ל – 300 מ”ל משקה.
מרגריטה

מרגריטה

כוס זו מיוחדת במינה, שכן היא מיועדת כמעט אך ורק למרגריטה, הכוס נמוכה ורחבה מאוד ובארץ מחליפים אותה הרבה פעמים בטעות עם כוס מרטיני, טעות גדולה כי כוס מרטיני מכילה עפ”י רוב בסביבות 100 מ”ל ואילו כוס מרגריטה מכילה בסביבות 200 מ”ל ולכן למזוג קוקטייל מרגריטה בכוס מרטיני זה פשוט פשע. נהוג לרוב לקשט את הכוסות האלה עם סוכר מסביב לכוס.
דוגמא לקוקטייל שנהוג להגיש בכוס זו (ואינו המרגריטה הקלאסית) הוא ה"פליימינג-למבורגיני" המפורסם.

כוסות נוספים

הייבול

הייבול

היא כוס המשמשת בדרך כלל להגשת משקאות אלכוהוליים מעורבבים עם משקה קל.
אך יש סוגי משקאות אלכוהוליים המוגשים בה "נקיים", הכוונה ללא כל תוספת, כגון משקאות אניס (עראק, אוזו) וכן משקאות לבנים כגון וודקה נקייה וג'ין נקי. כוס ההייבול תשמש גם כוס למגוון קוקטיילים כגון מוחיטו ,סי בריז , סקס על החוף, סן פרנסיסקו וכדו'.
הכוס מכילה בין 200-250 מ”ל.
לאו בול

לאו בול

היא כוס המשמשת בדרך כלל להגשת משקאות אלכוהוליים מעורבבים עם משקה קל.
אך יש סוגי משקאות אלכוהוליים המוגשים בה "נקיים", הכוונה ללא כל תוספת, כגון משקאות אניס (עראק, אוזו) וכן משקאות לבנים כגון וודקה נקייה וג'ין נקי. כוס ההייבול תשמש גם כוס למגוון קוקטיילים כגון מוחיטו ,סי בריז , סקס על החוף, סן פרנסיסקו וכדו'.
הכוס מכילה בין 200-250 מ”ל.
קורדיאל

קורדיאל

כוס זו משמשות להגשת משקאות כגון שרי ופורט או להגשת ליקרים נקיים ללא קרח.
הכוס מכילה בין 40-60 מ”ל.


שרי

שרי

כוס זו משמשות להגשת משקאות כגון שרי ופורט או להגשת ליקרים נקיים ללא קרח.
הכוס מכילה בין 40-60 מ”ל.
סניפטר

סניפטר

נקראת גם כוסית בלון או כוס קוניאק ומיועדת לרוב לקוניאק או ברנדי.
הכוסות האלה קיימות במגוון גדלים, ככל שהברנדי או הקוניאק טוב יותר כך הוא יוגש בכוס גדולה יותר .
לכוס יש שטח פנים גדול ורגל קצרה וזו על מנת שאפשר יהיה להחזיק אותה בין האצבעות ולחממה בעזרת כף היד שכן הרי ברנדי / קוניאק עדיף להגיש מחומם קלות.
קוראים לכוס סניפטר כי היא נסגרת כלפי חוץ על מנת לרכז את הארומה בפי הכוס – כי הרי ברנדי ובמיוחד קוניאק הוא משקה אצילי וחלק מאיכותו נמדדת בריחו.
ניתן להגיש בכוס זו כמה ליקרים מסוימים כגון בנדיקטין ושארטרז וזאת בשל איכותם והעובדה שהם על בסיס קוניאק.
בירה - מאג

בירה - מאג

כוס כבדה ועבה במיוחד, מיועדת לבירה מהחבית, לרוב הכוס מאופיינת בכך שהיא עשויה ריבועים הדומים לחלונות אך זה כמובן לא באמת הכרחי אלה סתם סממן מסורתי, לכוס זו קיימים גדלים רבים : 1/4 ליטר , 1/3 ליטר , 1/2 ליטר , 1 ליטר , ובאירופה גם 11/2 ליטר , 2 ליטר ו – 21/2 ליטר .
פילזנר

פילזנר

כוס זו מיועדת לבירות לאגר בעיקר , ולרוב מוגשת עם בקבוקי הבירה .
כוס זו מכילה בד"כ 330 מ"ל.


כוס יין לבן

כוס יין לבן

יין לבן מומלץ לשתות מקורר בכוס בעלת רגלית ארוכה ונפח כוס קטן, בארץ בד"כ לא משתמשים בכוסות יין לבן כי הם עדינות יותר ובמקום משתמשים בכוס יין אדום, אך עדיין ניתן לראות כוסות כאלה במסעדות שמכבדות את עצמם וכמובן את היין שהם מוכרות.
הכוס מכילה 150 מ”ל בד"כ .
כוס יין אדום

כוס יין אדום

כוס זו מיועדת לשתיית יין האדום ובניגוד ליין הלבן, היין האדום אינו מקורר ומוגש בטמפ' החדר והוא צריך "לנשום".
לכן, כוס יין אדום מיוצרת בצורה שיש להן שטח פנים גדול יותר וכך הן מאפשרות ליין מגע עם האוויר.
הכוס מכילה 150-200 מ"ל בד"כ.
(גביע) שמפניה / טוליפ

(גביע) שמפניה / טוליפ

המאפיין הבולט של גביע השמפניה הוא צורת הכוס אשר שונה מרוב הכוסות הקיימים וזאת בשל היותה בעלת פתח צר מאוד יחסית.
תכונה זו חובה לשתיית משקאות מבעבעים. הפתח הצר חוסם את בריחת הבועות ומאפשר לשותה ליהנות ממשקה אלכוהולי מבעבע כיאות. עוד תכונה חשובה של הכוס היא הרגל הארוכה של הכוס, רגל זו נועדה להרחיק את ידו של השותה מהמשקה, ובכך למנוע חימום המשקה על ידי החזקת הכוס.
הכוס מכילה 150-200 מ"ל בד"כ.
אייריש קופי

אייריש קופי

כוס לקפה אלכוהולי / גביע אייריש קופי.
כוס עבה בד”כ עם ידית, מיועדת במקור לאייריש קופי, אבל מתאימה לכל הסוגים של קפה/תה עם אלכוהול.
הכוס מכילה 150-200 מ"ל בד"כ.
שאט

שאט

מיועדת לשתיית טקילה נקייה, אך משמשת גם להגשת משקאות נקיים אחרים, בארץ קיים מגוון רחב של עיצובים לכוס והנפוץ מבניהם היא הכוס הדקה והארוכה.
היא מכילה 90 מ”ל ובשעת הצורך משמשת בתור כוס מידה, בכוס זו מכינים גם את הקוקטיילים הקטנים הנקראים “שוטרס” ואת קוקטיילי השכבות, בעבר היה טרנד גדול של הקפצת ספרייט עם טקילה בכוס זו.
צ’ייסר

צ’ייסר

הכוס הקטנה ביותר מבין מגוון הכוסות ושותים בה בעיקר משקאות נקיים כגון: וודקה, טקילה, וויסקי וכו’.
בארץ נהוג בד"כ לשתות משקה נקי יחד עם בירה, והרבה בעלי ברים בארץ אוהבים לפנק את הבליינים של הם ב"צ'ייסר" על חשבון הבית ובדומה לכוס השוט גם הצ'ייסר נחשבת לכוס מדידה בהרבה מקומות כתחליף לג'ייגר המקצועי והמסורתי.
הכוס מכילה 30 מ"ל.
כוסות לברמנים