מתכונים להכנת ליקרים ביתיים



מתכון להכנת ליקר תות

מתכון להכנת ליקר תות
שתי דרכים, הקצרה והארוכה.

הקצרה:
מרתיחים מים מינרלים עם סוכר לסירופ (בין חצי קילו ל 600 גרם לליטר מים) עד המסה סופית ומקררים. מבלנדרים תותים בשלים כמה שיותר (לפחות 5 דקות) ומסננים היטב. את התמצית מוסיפים למי הסירופ ומערבבים היטב. מוסיפים אלכוהול לפי הטעם. נשמר במקרר או לפחות במקום אפל, לפחות חצי שנה.

הארוכה:
חותכים תותים לרבעים ומניחים בצנצנת. מכסים בסוכר עד שלא מבצבצים תותים. מכסים בגאזה ובגומיה. משאירים במקום אפל, עד שהכל תוסס ונמס (בין שלשה שבועות לחודשיים). מסננים ומוסיפים אלכוהול לפי הטעם



מתכון להכנת לימונצ'לו

מתכון להכנת לימונצ'לו
המרכיבים:
15 לימונים גדולים, בעלי קליפה עבה
2 בקבוקי 750 מ"ל של וודקה איכותית - 100 proof
1/2 4 כוסות סוכר
5 כוסות מים

אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את הלימונים במים חמים (ורצוי גם לשפשפם בכדי להסיר כל יצור חי ושעווה שעל הקליפה), קולפים את הקליפות עזרת קולפן ירקות ומסירים בעזרת סכין את כל שאריות הקליפה הפנימית הלבנה. שמים את הקליפות בצנצנת גדולה, מוסיפים תכולת אחד מבקבוקי הוודקה ומערבבים. סוגרים את הצנצנת, רושמים עליה את תאריך המילוי ומאפסנים במקום חשוך וקריר. ממתינים 40 ימים.
  2. בתום התקופה לוקחים סיר, שמים בו את הסוכר והמים ומחממים על אש גבוהה עד רתיחה, תוך כדי ערבוב, לכ-5 דקות. נותנים לסירופ הסוכר שנוצר להתקרר בסיר, במשך כ-10 דקות. מוזגים את הסירופ לתערובת הוודקה-לימון שבצנצנת ומוסיפים את בקבוק הוודקה השני. סוגרים הצנצנת בשנית, רושמים עליה את התאריך ומחזירים לארון המוצל לתקופת המתנה נוספת של 40 יום.
  3. בתום 80 הימים מוציאים את הצנצנת ממקום מסתורה, מסננים את התערובת ונפטרים מקליפות הלימון. מוזגים את הלימונ'צלו לבקבוקים נקיים, סוגרים אותם ומאפסנים במזווה, אך לפני זה זוכרים להכניס מספר בקבוקים למקפיא.

ניתן לקצר את משכי תקופות ההמתנה (לא מומלץ על פחות מ-10 ימים לחליטה ופחות משבועיים המתנה לאחר ערבוב התוצר עם סירופ הסוכר ותוספת האלכוהול), ועדיין לקבל תוצאות ראויות, אולם אז יש לוודקה פחות זמן לספוח את צבען וטעמן של קליפות הלימון.

הערה: proof הינה שיטה למדידת כמות האתנול המצויה במשקה אלכוהולי. לפי ההגדרה המקובלת כיום בארה"ב, מספר ה-proof נוצר מהכפלת אחוז האלכוהול במשקה, לפי נפח, כאשר המדידה מתבצעת בטמפ' של 15.5 מעלות צלסיוס. 80% proof תהיה אפוא המידה אשר יקבל משקה בעל 40% אלכוהול.

הלימונצ'לו הינו משקה מרענן וקל, מעולה לרענון החיך וחוש הטעם או כדיג'סטיף וניתן להגישו במספר דרכים ולשלבו במתכונים רבים. כך למשל, ניתן להגישו על שברי קרח ובתוספת ליים וקליפת לימון כאפריטיף, מעורבב עם שמפניה או מיץ טרי כקוקטייל, או על כדור גלידת וניל או פירות טריים (כדוגמת תותים), כמנה אחרונה. השאר נתון לדמיון וללימון.



מתכון להכנת ליקר מסטיק

מתכון להכנת ליקר מסטיק
המרכיבים:
1 בקבוק וודקה (מתכון זה נוסה על סטוליצ'ניה)
25-30 יחידות של מסטיק בזוקה
50 מ"ל מיץ לימון סחוט טבעי
50 מ"ל מי סוכר

אופן ההכנה:
תחילה יש להעביר את הוודקה אל בקבוק גדול יותר (בקבוק ליטר אמור להספיק). עיקר המלאכה היא בפתיחת האריזות של כל המסטיקים... יש להכניס לבקבוק את כל היחידות, ולאחר מכן למזוג את מיץ הלימון ומי הסוכר. את הוודקה עם המסטיקים יש לאחסן במקום מוצל למשך שבוע עד 10 ימים. לאחר תקופת ההשרייה יש לסנן היטב באמצעות בד צפוף, על מנת להסיר את כל המשקעים.

צורות הגשה:
וודקה בזוקה מומלץ לאחסן במקפיא ולהגיש קפואה בשוט או בצ'ייסר.



מתכון להכנת ליקר צ'ילי

מתכון להכנת ליקר צ'ילי
המרכיבים:
1-2 פלפלים חריפים קטנים אדומים מיובשים.
(אנחנו עשינו עם 2 ויצא חריף אש)
כף סוכר (גם למתיקות אך בעיקר ע"מ לקבל מרקם סירופי)
2-5 כפיות סליאן (לפי הטעם וחוזק החריפות של הצ'ילי)
100 מ"ל מים מנרליים
250 מ"ל וודקה מאיכות מצויינת 40% (סמירנוף/אבסולוט/פינלנדיה וכו'...)
צנצנת מעוקרת, בקבוק מעוקר, בד גאזה.

אופן ההכנה:
שוטפים את הפלפלים היבשים. בסיר קטן, מרתיחים מים מינרליים + סוכר + סליאן ופלפלים ומשאירים על אש קטנה לעוד מס' דקות עד שהפלפלים מתרככים לגמרי (אפשר "לפצוע" אותם ולתת לגרעינים לצאת לסירופ, הם אלו שאחראיים על כל החריפות...) מצמצמים את הסירופ לכמעט חצי ומקררים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מוזגים מעל את הוודקה, אוטמים ומניחים במקום קריר ויבש לשבועיים לפחות. לאחר שבועיים, מסננים דרך בד גזה ומוזגים לבקבוק מעוקר. מגישים קפוא ( וזה עדיין HOT ).

הערות: היתרון של הסילאן הוא - שתמיד ניתן להוסיף אותו לבקבוק ישירות ולערבב היטב (עדיף כאשר הבקבוק בטמפרטורת החדר ולא קפוא), לכן רצוי להתחיל את הסירופ עם מעט סילאן יחסית ולהוסיף לפי הצורך בהמשך - לא לשכוח שהסילאן למרות מתיקותו גם מאד חומצי וכמות מוגזמת ממנו לא תהייה מתוקה אלא מעוררת בחילה...) .



מתכון להכנת ליקר קפה

מתכון להכנת ליקר קפה
המרכיבים:
2 כוסות מים מינרלים
4 כוסות סוכר לבן
0.5 כוס אספרסו משובח
1 כף אבקת קקאו (עדיך תוצרת משובחת המיובאת לארץ)
1 מקל וניל (ניתן להשתמש בסירופ וניל משובח במקום)
1 כוס ברנדי (ברנדי פשוט יעשה את העבודה) 1 כוס רום (כדאי להשקיע במותג רום כהה דוגמת קפטיין מורגן)

אופן ההכנה:
הכנת ליקר קפה ביתי היא מאתגרת יחסית לליקרים ביתיים על בסיס פירות, אך אם משקיעים במרכיבים ובתהליך ההכנה, התוצאה שווה ביותר ועומדת יפה בתחרות מול ליקרים מסחריים באותו סגנון.

נתחיל- מוזגים לסיר את 2 כוסות המים ומתחילים בבישול. לאחר מספר שניות מוזגים את חצי כוס האספרסו, את הסוכר, אבקת הקקאו ומקל הוניל.ממשיכים בחימום התערובת תוך כדי בחישה עד לקבלת נוזל חום וצמיגי.

קצת לפני שמגיעים לנקודת הרתיחה, מסירים את התערובת מן האש ומצננים. לאחר שהתערובת התקררה היטב, מוזגים את כוס הברנדי וכוס הרום ומערבבים היטב. לבסוף, מעבירים את הנוזל לבקבוק גדול (1 ליטר אמור להספיק), ושומרים במקרר.

צורות הגשה:
ליקר קפה ביתי המבוסס על מרכיבים אלכוהוליים איכותיים מומלץ ללגום בתוספת קוביית קרח אחת בכוס לואובול, או כתוספת למשקאות חמים כמו שוקו, קפה וכו'...