ליקרים ביתיים

המדריך המלא להכנת ליקרים ביתיים


לפניכם מדריך להכנת ליקרים ביתיים
בעזרת המדריך תוכלו ללמוד על העקרונות המתוים
את הכנת הליקרים הביתיים
כמו כן אספנו עבורכם מספר מתכונים איכותיים.

הכנת ליקרים ביתיים זהו תחביב מרענן, ממכר וזול יחסית. בעצם כל אחד יכול להכין בביתו מגוון רחב של ליקרים באמצעות ציוד שיש כמעט בכל בית, חומרי גלם זולים יחסית ומעט סבלנות.

יש שני שיטות עיקריות להכנת ליקרים ביתיים: השרייה בסוכר והשרייה באלכוהול -

הכנת ליקרים ביתיים 1 השרייה בסוכר
שיטת ההשריה בסוכר עובדת על פי עקרון התסיסה הטבעית של המרכיבים
הנמצאים בכל פרי בטבע: סוכר (גלוקוז) ושמרים. מומלץ להשתמש בפירות עשירים בנוזלים כמו שזיפים, ענבים, שסק, דובדבנים, נקטרינות וכו'.
ההצלחה שבשיטה זו טמונה בשמירה על שני עקרונות עבודה:
  1. עבודה על פי יחס של 1:1 בין הסוכר לפלחי הפרי.
  2. עבודה על פי עקרון השכבות
וקדימה לעבודה
את הפרי הנבחר מנקים מגלעינים בכדי להימנע מטעמם המריר וחותכים לפלחים רצוי לשמור על עובי אחיד של 1 ס"מ.
בתור כלי קיבול רצוי להשתמש בצנצנת זכוכית נקייה (יש לעקר אותה באמצעות מים רותחים).
כעת יש ליצור שכבת סוכר בת 2-3 סנטימטרים ומעליה שכבת פרי באותו הגובה, ואז שוב פעם סוכר, וכך הלאה. חשוב מאוד שהשכבה העליונה תהיה של סוכר.
חשוב להקפיד שלא לאטום את הצנצנת באופן הרמטי, יש לסגור אותה באמצעות בד צפוף, כך יוכלו הגזים (CO2) שנוצרים בתהליך התסיסה להתנדף והצנצנת לא תתפוצץ.
יש לשמור את הצנצנת במקום קריר, מוצל, ורצוי חשוך (לא במקרר, לא ליד התנור ולא במרפסת).
בשלב זה הסוכר ממצה מהפרי את רוב הנוזלים, הטעמים והארומה (תהליך שנע בין שבועיים לחודשיים תלוי בפרי).
לאחר שמתחילים להצטבר נוזלים מומלץ לערבב את תכולת הכלי פעם ביום כדי שהסוכר בתחתית לא יתקשה.

מה שיתקבל בתחתית הצנצנת יהיה סירופ סמיך בעל אחוז אלכוהולי נמוך.
כשהסוכר נמס כולו ונשאר רק סירופ פרי סמיך, יש להרחיק את שאריות הפרי ולהוסיף אלכוהול ניטראלי (וודקה / כהל 95%), לא מומלץ להכין ליקר מתחת ל-20% אלכוהול, מכיוון שהוא יהיה מאוד רגיש לתסיסה ותהיה לו נטייה להתקלקל.
הטווח המקובל והמומלץ הוא בין 20%-40%.
הכנת ליקרים ביתיים 2 יש למדוד את כמות הסירופ שנוצר בתהליך ההשריה, ולפי כמות הנוזל לחשב את כמות האלכוהול הדרושה.
כדי להכין ליקר חזק הוסיפו כמות שווה של כהל 95% לכמות הסירופ, או הוסיפו כמות כפולה של וודקה כדי ליצור ליקר עדין יותר לאחר הוספת האלכוהול לליקר יהיה ריח חריף ולא נעים ולכן מכניסים לכלי אטום ומאחסנים במקום חשוך וקריר לתקופת יישון (או חיתון) של לפחות שבועיים, כדי שהסירופ והאלכוהול יתמזגו למשקה נעים וחלק.
לאחר סיום תקופת החיתון מומלץ לסנן היטב באמצעות בד צפוף את הנוזל עד לקבלת ליקר צלול.

השרייה באלכוהול
השרייה באלכוהול זו שיטה פשוטה יותר להכין ליקרים בבית (ולחדשים בתחום מומלץ להתחיל איתה), בוחרים פרי, מגלענים ופורסים אותו, מניחים את פרוסות הפרי בצנצנת ומוזגים כהל 95% או וודקה עד שהיא מכסה את פרוסות הפרי לגמרי, אוטמים את הצנצנת במכסה באופן הרמטי, ומאכסנים במקום קריר ומוצל.
לאחר חודש יש לטעום את התערובות ולהוסיף מיי סוכר על פי הטעם (את מי הסוכר מפיקים ע"י בישול כוס סוכר וכוס מים בסיר קטן).
כעת יש לטעום את התערובת פעם בשבוע עד לקבלת משקה נעים לשתייה.
לאחר תקופת ההשרייה יש לסנן היטב באמצעות בד צפוף לקבלת נוזל צלול.

הכנת ליקרים ביתיים 3

סינון ליקרים ביתיים למתקדמים
ליקר ביתי כמעט אף פעם לא יצא צלול לגמרי גם אם תסננו אותו דרך בד צפוף.
עם זאת ישנה שיטה אחת להביא את הליקר שהכנתם לרמת צלילות מירבית אך היא לא פשוטה.
מומלץ להשתמש בשיטה זו רק כאשר מכינים כמות גדולה של ליקר.
לוקחים צנצנת זכוכית גדולה שיכולה להכיל את כל הכמות (אפשר להשתמש גם באקווריום קטן).
את הצנצנת אוטמים במכסה או בניילון נצמד ונותים לליקר לנוח שבוע עד שנוצרות 3 שכבות, שכבה של משקעים בחלק התחתון, שכבה של ציפה בחלק העליון, וליקר צלול ביניהם.
מחדירים צינורית למרכז הצנצנת ובעזרת מזרק גדול ככל שניתן למצוא שואבים רק את השכבה הצלולה שבמרכז ומעבירים לבקבוקים.

לחיים!

לינקים נוספים


מתכונים להכנת ליקרים ביתיים ( כתבה מאת : דוקטור בבר )

מתכונים לליקרים ביתיים הכנת ליקרים ביתיים זהו תחביב מרענן, ממכר וזול יחסית. כל אחד יכול להכין בביתו מגוון רחב של ליקרים באמצעות ציוד שיש כמעט בכל בית. מה שדרוש זה חורי גלם זולים ומעט סבלנות.
קרא עוד