בירת החודש של המלך בבר

בירת החודש של המלך בבר



מדור בירת החודש גאה להציע בירות חדשות, שונות, מפורסמות יותר, מפורסמות פחות, עתיקות, טרנדיות או סתם מוזרות להנאתכם.

תאהבו לא תאהבו לפחות ניסיתם משהו חדש.

בירת החודש ( מרץ 2013 ) - סיפור אהבה שהפך למבשלה



תעודת זהות


בירת החודש של המלך בבר

יום הולדת:
2008

כמה שיכור אני הולך להיות:
8%

"דילר":
מבשלת אד'יס

זן הבירה:
בירת טריפל מתוקה ובועטת

לביזבוז זמן נוסף:
עמוד רשמי בפייסבוק
יום שישי, קיסריה, השעה 14:00 בצהריים, מזג אוויר קיצי ונעים (חברים, אנחנו בפברואר, זה לא מובן מאליו), צוות המלך בבר יושב בגינה של מבשלת אדי'ס ולוגם לו בירה ביתית!..

איך הגענו למצב הזה?

נחזור קצת אחורה:
לפני כחודש בערך קיבלנו פניה מסקרנת מצוות מבשלת אדי'ס. הייתה זאת אלסיה, שהציגה בפנינו במספר מילים את המבשלה והצליחה לסקרן אותנו. החלטנו להיפגש איתם, לשמוע עוד פרטים על המבשלה, לטעום ולחוות את הבירה שהם מבשלים.
וככה בעצם התחיל הסיפור.
בירה אד'יס 2


בירה אד'יס 3 ביום שישי האחרון נכנסנו לרכב ויצאנו לדרך לכיוון קיסריה עם ציפיות רבות שכן אולי סוף סוף נגלה עולם חדש של בירה שיצליח להפתיע אפילו אנשי אלכוהול מנוסים כמונו.

הגענו לקיסריה ופגשנו זוג מקסים אלסיה ועדי הידוע בכינויו אדי. הם מבשלים בירה בביתם מזה כ- 5 שנים תמימות. קשה לתאר במילים את האירוח החם שקיבלנו, אך ננסה בכל זאת.

ריח של בירה טרייה המבושלת לה בשלווה בתוך סיר נירוסטה גדול. לצד מספר מיכלי התססה בהם שוכבים ליטרים רבים של בירה המחכים לבקבוק. התיישבנו סביב שולחן קטן בגינת הבית ואלסיה הוציאה החוצה מגש עם כמה כוסות ריקות ופרוסות של לחם ביתי. סטאוט הכלב ישב על כיסה לידינו כאילו הוא שקבע את הפגישה בין שני הצדדים.

אתם בטח שואלים את עצמכם איך מצאו עצמם זוג צעיר מבשלים בירה המשווקת למאות לקוחות ברחבי הארץ?

נחזור עוד קצת אחורה:
בירה אד'יס 4 כמו שהזכרנו אדי התחיל בבישולים כבר לפני כ-5 שנים. חבר הביא לו מתנה ליום ההולדת קיט לבישול בירה ביתית. את אלסיה הוא פגש בפאב "שבתאי" בכפר ויתקין לפני כשנתיים ומאז החל הרומן. כשהעניינים נעשו רציניים עברו השניים לגור יחד בקיסריה והחליטו לקחת את התחביב צעד אחד קדימה. בהתחלה היו מוכרים בירה לחברים קרובים: חבר שהתחתן הזמין לאירוע כמה ארגזים, חבר אחר התאהב בטעם התחיל להזמין על בסיס קבוע. אט אט מפה לאוזן השמועה על המבשלה הביתית התפשטה וההזמנות הלכו והתרבו. באופן טבעי אדי לקח על עצמו את כל נושא הבישול ואלסיה אחראית על שיווק, גיוס כספים וקידום המותג. לא עברו הרבה חודשים והשניים הגיעו למצב שהביקוש נהיה גבוה מהייצור. אך מה שהיה חסר להם זה הון התחלתי שיאפשר לבשל בירה בכמות מספקת.

הייתה זאת אלסיה שהביאה את הרעיון לנסות להיעזר באתר "הדסטארט" במטרה לגייס סכום שיאפשר להם להתפתח. המטרה שהציבו לעצמם הייתה לגייס עשרים וחמש אלף שקל! נשמע לכם דמיוני? האמת שגם לנו, אך באופן מפתיע (או לא מפתיע בהתחשב באיכות הבירה), תוך שימש בקמפיין שהתבסס על פרסום בין החברים ובפייסבוק, הצליחו השניים לגייס את הסכום המיוחל.

בירה אד'יס 6 היום אדי'ס מבשלת 4 סוגי בירה:
  • אחת לצהריים – אמבר 6%: בירת אמבר בטעם פירותי קרמלי עם מרירות עדינה, מתאימה לשעות הדמדומים הפיוטיים גם אם המוזה לא מבקרת.
  • סטודנטית – חיטה 6%:בירת חיטה בהירה וקלילה, מומלצת לשעות הצהריים המוקדמות, בים או בטבע.
  • מתוקה ובועטת – טריפל 8%: בירת טריפל חזקה מלאה בטעמים כמו שנזירות אוהבות. מומלצת לשתייה בכמויות מבוקרות עם חברים בערב ארוך שלא ברור איך יגמר.
  • שחורה ומלטפת – סטאוט 4.5%: בירה כהה בסגנון גינס רכה וקטיפתית, מתאימה לערב רגוע כשיש זמן להשקיע בכל שלוק ולא צריך להרשים אף אחד.


בירת החודש:
בירה אד'יס 8 בחרנו בבירה "המתוקה והבועטת" לקבל את הכבוד ולהיות בירת החודש של המלך בבר. הייתה זאת הבירה הראשונה שאדי נתן לנו לטעום. כאמור אנחנו מכירים בירות רבות והסגנון לא זר לנו. בירות טריפל הן בירות שבדרך כלל מגיעות לאחוזי אלכוהול גבוהים, הן עשירות בטעמים, צבען ענברי כהה. לא חשבנו שה"מתוקה ובועטת" של אדי'ס תחדש לנו הרבה. הבירה נמזגה למספר כוסות, הרמנו לחיים ולגמנו. בפה מלא אנחנו יכולים להסכים ששמה של הבירה "מתוקה ובועטת" לא ניתן לה סתם. הבירה אכן מתוקה, בעלת גוף מלא , פירותית ועשירה בטעמים. ניחוח קרמלי מורגש לצד סיומת כשותית מרירה. בירה שלא מתחנפת, עם טעם וזיכרון של "עוד". כבר אחרי הכוסית הראשונה איתי (הנהג התורן) הודיע בלי לחשוב פעמיים שאינו מתכוון לנהוג חזרה למרכז והרים עם אדי כוסית נוספת. אומנם המתיקות מסווה את רמת האלכוהול הגבוהה (8%) אבל שלא תטעו - מדובר בבירה חזקה וכמו שמה – בועטת.

התווית:
בדרך כלל אנחנו לא נותנים דגש מיוחד לנושא התוויות, אך הפעם לא יכולנו להישאר אדישים.
לכל סוג בירה – תווית בצבע משלה התואם את צבעה של הבירה.
בירה אד'יס 7 וטביעת אצבע ענקית תופסת את המרכז ואת העין - בכל בקבוק ובקבוק יש נגיעה אישית, ביתית ואוהבת. וזה מה שעושה את כל ההבדל בין בירה רגילה שקונים בחנות לבירת אדי'ס: "בירה מהבית" – צמד מילים עם סיפור מאחוריו, עם המון השקעה ואהבה. כמו שאין על אוכל ביתי כך גם אין על בירה ביתית. וזה המסר הכי חשוב.
איך אפשר לסכם את החוויה מהביקור במבשלה הביתית אדי'ס? במילה אחת "מפנק". ואם נרחיב במילים, אז משפט שאנחנו בתור חובבי בירה אוהבים לומר: "בירה מבשלים באהבה או לא מבשלים בכלל".

ניתן להשיג:
כרגע אדי'ס משווקת בכמה פאבים ובתי קפה בעמק חפר ובימים אלו מגדילה את מערך השיווקי שלה.

אדי'ס גם מפעילה את מועדון ה-6 המגניב והנוח: כל חודש שישייה טרייה בפתח דלתך – חברי המועדון מקבלים כל תחילת חודש שישיית בירות חדשות שבושלו ממש עכשיו ונהנים מהמלאי המתחלף והמפתיע וכמובן מבירה טרייה טרייה!


בירה אד'יס 10 אדי'ס מבשלים גם בישולים מיוחדים לאירועי בוטיק – ימי הולדת, מסיבות פרטיות, חתונות ייחודיות - הכל בכמויות קטנות השומרות על האיכות והופכות את האירוע לבלתי נשכח.

חובבי בירה לא חולפים ככה סתם על מחלף קיסריה. עושים טלפון, בודקים שהזוג בבית ומגיעים להעמיס בירות לדרך.

כמובן יש להם דף פייסבוק פעיל, בו חברים הוירטואליים מתעדכנים במה מתרחש במבשלה, מה המלאי הזמין כרגע ועושים את ההזמנות שלהם. וצוות אדי'ס מדי שבוע עושה ימי משלוחה מרוכזים.

כל אניני הבירה באשר הם! אל תפספסו את ההזדמנות להיחשף, לטעם של פעם, לטעם של הבית – שתו אדי'ס !

עד הבירה הבא,
צוות המלך בבר